Gebinten, buffetkasten, hildes, bedsteeën, kookhuizen, moerbalken en bintankers: koeterwaals voor een leek, gesneden koek voor Wichersbouw. Al deze termen hebben namelijk te maken met het renoveren, restaureren of verbouwen van (monumentale) boerderijen.

100 jaar oude ambachtsoplossing
Door de teruglopende werkgelegenheid in de agrarische sector verandert de bestemming van veel boerderijen in Oost Nederland van bedrijf naar woonruimte. Maar daarmee ben je er nog lang niet; het daadwerkelijk ombouwen van een boerderij naar een luxe woonhuis vraagt veel verstand van zaken en de nodige flexibiliteit. Want of het nu gaat om het herstellen in oorspronkelijke staat of het moderniseren en aanpassen aan de huidige leefstandaarden, je weet nooit precies wat je tegenkomt. Het ene vraagstuk vraagt om toepassing van een ultramoderne techniek, terwijl voor het andere nog steeds die ene 100 jaar oude ambachtsoplossing geldt. Wichersbouw heeft inmiddels een grote ervaring in boerderijverbouw en voelt haarfijn aan wanneer welke toepassing te gebruiken.

Universeel maatwerk bestaat niet
Klik op de foto's hiernaast voor voorbeelden van door Wichersbouw uitgevoerde restauratieprojecten. Het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden, want elk project staat weer op zich en smaken verschillen; universeel maatwerk bestaat immers niet...